HISTORIA |
---|
ARED to rodzinna firma założona w 1992 w Mogielnicy przez Stanisława Stępniewskiego.
Na początku działalności zatrudniała zaledwie 3 osoby i zajmowała się produkcją moszczy owocowych i owoców schładzanych.
W kolejnych latach poszerzyła asortyment produkcji o przetwory warzywne takie jak: ćwikła, chrzan, ketchup, ogórki konserwowe.
AKTUALNIE |
---|
W 2001 roku wykorzystując fakt istnienia firmy na terenie największego zagłębia sadowniczego firma skoncentrowała się na produkcji koncentratów i aromatów owocowych.
ARED należy do KUPS organizacji zrzeszającej producentów soków, nektarów i napojów. www.kups.org.pl
W 2012 roku firma została laureatem nagrody „Orły Agrobiznesu”. aems.pl/index.php?id=59
W 2014 idąc w kierunku zapotrzebowania na rynku konsumentów ARED rozpoczął produkcję NFC.
W 2015 i 2016 nasza firma została pozytywnie zweryfikowana i jest uprawniona do uźywania Ogólnopolskiego Certyfikatu „Firma Godna Zaufania” stanowiącej ewidencję rzetelnych i godnych zaufania podmiotów gospodarczych zarejestrowanych na terenie Rzeczypospolitej Polskiej.
MOCE PRZEROBOWE I JAKOŚĆ |
---|
Dzięki konsekwentnie realizowanym inwestycjom ARED jest dziś nowoczesnym zakładem w branży przetwórstwa owocowego pracującym w oparciu o najwyższe standardy europejskie.
Posiada kontrahentów na rynku krajowym i europejskim.
Dynamika sprzedaży wyrobów wykazuje duży wzrost, skłaniając do dalszych inwestycji.
Po modernizacji moce przerobowe zwiększyły się do 700 ton na dobę.
Posiadany przez nas certyfikat HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) daje gwarancję naszym klientom, że dokładamy wszelkich starań aby nasze produkty były bezpieczne i wysokiej jakości.